Disclaimer

Het weerstation van Wolderwijdweer staat sinds juli 2016 op de Kop van de Knar, ofwel het clubhuis van watersport vereniging Flevo.
Voor 2016 heeft het meer dan 10 jaar heeft het aan het Zeepad te Harderwijk gezeten.

Jachthaven de Knar is in 2016 verhuisd naar het Harderwijkse Waterfront.

Doelstelling
Wolderwijdweer.nl is ooit opgezet voor iedereen die iets met het Wolderwijd te maken heeft. Veelal omwonenden, recreanten, surfers, zeilers, fietsers, zwemmers, vissers en wat kun al niet meer op en rond het Wolderwijd doen?. Deze site is bedoeld om de mensen inzicht te geven in dat item wat belangrijk voor ze is. Voor de visser de temperatuur en de wind; voor de zeiler en de surfer de wind; voor de zwemmer de UV en voor de tuinliefhebber de ET.

Voorbehoud
Deze pagina wordt met de grootste zorg onderhouden m.b.v. een DAVIS weerstation. De technische realisatie ligt momenteel bij de vrijwilligers van Flevo, voorlopig nog bijgestaan door Ed de Geus, die het station al meer dan 10 jaar beheert.

Hoewel er de grootste moeite aan besteed wordt om de gegevens zoveel mogelijk up to date te houden, laat helaas de techniek ons wel eens in de steek. Een vastgelopen computer, een internet server die effe uit de lucht is, een regenmeter die verstopt of bevroren is; om maar een paar voorbeelden te noemen.
Het geheel werkt volautomatisch. Om de minuuut wordt het weerstation naar de computer gedownload en één keer per vijf minuten worden deze geregistreerde gegevens naar het internet verzonden, waarna ze direct oproepbaar zijn.    

Watersportvereniging Flevo en vrijwilligers, kunnen geen enkele verantwoordelijkheid nemen voor de meetwaarden die via "www.wolderwijdweer.nl" gepubliceerd worden en aanvaarden dan ook geen enkele aansprakelijkheid voor eventuele schades die uit interpretatie van gepubliceerde metingen voortvloeien.

Weersvoorspellingen
Regelmatig wordt om weersvoorspellingen gevraagd. Helaas zijn wij niet in staat betrouwbare voorspellingen te doen. Graag verwijzen wij u middels de snelkoppelingen op de homepage naar de weervoorspellingen van het KNMI en/of Weeronline.

Response
Wij stellen het reuze op prijs om uw reactie te vernemen. Stuur een e-mail met uw bevindingen en suggesties voor verbeteringen of uitbreiding van de aangereikte gegevens. info@wolderwijdweer.nl

Veel plezier en mooi (of spectaculair) weer toegewenst

Ed de Geus