Geachte bezoeker,

Meteo St. Denoeux is een zusterstation van
www.wolderwijdweer.nl. Meteo St. Denoeux gebruikt Wolderwijdweer voor haar datatransmissie, hoewel de doorschakeling naar u als internetgebruiker meestal tot stand zal zijn gekomen via de site van
Festina Lente Frankrijk .

De persoon achter de site is ondergetekende Ed de Geus. In 1995 begon ik met Wolderwijdweer in Harderwijk (nl) en breidde dit station steeds verder uit met veel meetwaarden en achterliggende informatie. Daarbij kwam steeds meer de nadruk te liggen op radar- en satellietbeelden, terwijl ook de zon en de maan een steeds grotere rol gingen spelen. Alles bij elkaar is het een site geworden waar veel informatie te vinden is, die ook snel en gemakkelijk op te roepen is. Bovendien zoek ik sites met zo min mogelijk reclame en zo mooi mogelijke beelden om naar door te schakelen.

Sinds we in 2010 een eigen locatie in St. Denoeux hebben gekregen, lag het voor de hand dat  ook daareen eigen weerstation geplaatst zou gaan worden. Enerzijds voor onszelf, tijdens onze verblijf in Frankrijk en opdat we tijdens onze afwezigheid via het internet een grotere voeling met onze woning en daaromheen liggende tuinen zouden hebben. Anderzijds leek het me leuk de vakantiegangers van Festina Lente een stukje informatie rond het weer te geven. Daarbij speelt echter de voertaal een grote rol, omdat er Hollanders, Engelsen en Fransen op de boerderij verblijven. Een groot deel van de site is daarom in vier talen bereikbaar.

Ik hoop dat u veel plezier zult beleven aan het bekijken van de informatie die via deze site wordt verstrekt. Ik breng u nadrukkelijk onder uw aandacht dat u geen enkel recht kunt onttrekken aan de gegeven informatie en dat u het al dan niet door laten gaan van evenementen die met het weer te maken hebben, niet mag laten afhangen van de hier gegeven informatie. Ik raad u in zo'n situatie altijd aan om bij een erkend weerstation de voorspellingen op te gaan halen.

Vriendelijke groeten


Ed de Geus